Faţa ascunsă a monarhiei: Regele Mihai I

Regele Mihai I

Pentru principalele actiuni politice desfasurate de regele Mihai I , in calitate de conducator suprem al Romaniei , in ziua de 23 august 1944 cat si in zilele urmatoare nu au fost prezentate informatii oficiale , macar pentru actiunile :

a – Inceputul oficial al programului comunist

1 – In ziua de 23 august 1944 , regele Mihai I cat si Iuliu Maniu , erau in posesia “ telegramei “ sustrase abuziv de Grigore Niculescu Buzesti , prin care Fr. Nanu din capitala Suediei facea cunoscut personal maresalului Ion Antonescu acordul guvernului sovietic de a semna el conventia de armistitiu in forma acceptata de ambele parti ( 65-385)

Din aceasta actiune politica cu totul deosebita pentru tara noastra, au ramas necunoscute romanilor si urmatoarele parti componente :

-continutul telegramei transmisa de Fr.Nanu din capitala Suediei
-motivarea lui Grigore Niculescu Buzesti pentru sustragerea documentului respectiv trimis personal maresalului Ion Antonescu
-explicatia regelui Mihai I si a lui Iuliu Maniu pentru schimbarea abuziva a destinatiei telegramei in cauza
-justificarea regelui Mihai I pentru nepredarea documentului respectiv maresalului Ion Antonescu cand acesta s-a prezentat la Palatul regal – cat si pentru nediscutarea continutului telegramei , cu destinatarul oficial al acesteia.

2 – Maresalul Ion Antonescu si vicepresedintele Consiliului de Ministrii, Mihai Antonescu, s-au prezentat la palatul regal in dupa amiaza zilei de 23 august, orele 16.
Dupa intrevederea care a durat pana la orele 17 (22-209) cele doua personalitati ale statului nostru au fost arestate si incarcerate intr-o camera blindata, neexistand informatii oficiale nici pentru:
-pozitia regelui Mihai I fata de programul de rezistenta a trupelor romane in zona fortificata Namoloasa – Focsani cu scopul pregatirii si finalizarii armistitiului, cu Natiunile Unite la 26 August, in conditii normale pentru tara noastra.
-justificarea oficiala a neacceptarii programului de armistitiu, sustinut de maresalul Ion Antonescu cat si pentru scurtarea termenului de incheiere a acestuia – de la 26 la 23 august 1944.
-continutul Inaltului ordin de arestare a lui Ion Antonescu, emis de regele Mihai I (27-562)

3 – In noaptea de 23/ 24 august, Emil Bodnaras reprezentantul formatiei comuniste, a preluat de la Palatul regal pe maresalul Ion Antonescu si pe colaboratorii sai pentru a-i transporta la o cladire din Vatra Luminoasa (22-293), actiune politica deosebita, pentru care nu au fost publicate informatii privind:
-faptele de tradare comise de fostul ofiter Bodnaras Emil pentru care a fost condamnat la moarte in anul 1936 (22 – 293 )
-lista celor arestati din ordinul regelui Mihai I in dupa amiaza zilei de 23 august si preluati de formatia condusa de Bodnaras Emil
-motivarea predarii autoritatilor sovietice, a fostului conducator al Statului Roman
-tratamentul la care a fost supus Ion Antonescu in inchisoarea Lubianca din Moscova timp de 20 de luni -continutul interogatoriilor la care a fost supus de autoritatile respective

b – Legalizarea oficiala a conspiratiei comuniste

-Cele patru documente emise sub conducerea comunistului Lucretiu Patrascanu au fost legalizate ca documente regale cu data de 23 august si publicate in Monitorul Oficial № 197 bis din 24 august 1944 – cu consecinte grave asupra existentei neamului romanesc – dupa cum urmeaza:

1 – Dupa arestarea conducerii statului nostru, in ziua de 23 august la orele 22, regele Mihai I a prezentat oficial la radio :

«  PROCLAMATIA M.S. REGELUI CATRE TARA « 

Romani ,
In ceasul cel mai greu al istoriei noastre , am socotit in deplina intelegere cu poporul meu , ca nu este decat o singura cale pentru salvarea tarii de la o catastrofa totala :iesirea noastra din alianta cu puterile Axei si imediata incetare a razboiului cu Natiunile Unite .
Un nou Guvern de Uniune Nationala a fost insarcinat sa aduca la indeplinire vointa hotarata a Tarii de a incheia pacea cu Natiunile Unite. Romania a acceptat armistitiul oferit de Uniunea Sovietica , Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. Primiti pe soldatii acestor armate cu incredere .Natiunile Unite ne-au garantat independenta Tarii si neamestecul in treburile noastre interne . Ele au recunoscut nedreptatea dictatului de la Viena prin care Transilvania ne-a fost rapita .

Romani ,
Poporul nostru intelege sa fie stapan singur pe soarta sa . Oricine s-ar impotrivi hotararii noastre , liber luate si care nu atinge drepturile nimanui , este un dusman al Neamului nostru .Ordon Armatei si chem Poporul sa lupte prin orice mijloace si cu orice sacrificii impotriva lui . Toti cetatenii sa se stranga in jurul Tronului si al Guvernului pentru salvarea Patriei .Cel care nu va da ascultare Guvernului se opune vointei Poporului si este un tradator de tara .

Romani ,
Dictatura a luat sfarsit si cu ea inceteaza toate asupririle .Noul Guvern inseamna inceputul unei ere noi , in care drepturile si libertatile tuturor cetatenilor tarii sunt garantate si vor fi respectate .
Alaturi de armatele aliate si cu ajutorul lor , mobilizand toate fortele natiunii vom trece hotarele impuse prin actul nedrept de la Viena , pentru a elibera pamantul Transilvaniei Noastre de sub ocupatia straina.

Romani ,
De curajul cu care ne vom apara cu armele in mana independenta impotriva oricarui atentat la dreptul nostru de a ne hotara singuri soarta depinde viitorul tarii noastre .
Cu deplina incredere in viitorul Neamului Romanesc sa pasim hotarati pe drumul infaptuirii Romaniei de maine , a unei Romanii libere , puternice si fericite .

MIHAI”

Prin acest document prezentat de Comandantul suprem al armatei a fost dezarmata oastea romana intrucat a comunicat oficial ca :
– Romania a acceptat armistitiul oferit de Uniunea Sovietica, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.
– Din acest moment inceteaza lupta si orice act de ostilitate impotriva armatei sovietice si starea de razboi cu Marea Britanie Si Statele Unite.

Regele Mihai I, dupa legalizarea documentului respectiv, nu a prezentat nici o informatie privind :
-vointa hotarata a tarii de a incheia pacea cu Natiunile Unite
-continutul armistitiului incheiat cu cele trei state mentionate
-motivarea pentru nepublicarea documentului respectiv in Monitorul Oficial

2 – In Monitorul Oficial № 197 bis a fost publicata si “ Declaratia guvernului “ pregatita de aceiasi formatie comunista dar confirmata de noul sef al guvernului roman, generalul Constantin Sanatescu, declaratie pentru care nu au fost prezentate documente nici pentru:
-acceptarea armistitiului cu Natiunile Unite ,
-semnatarii acestui armistitiu din partea noului guvern

3 – Prin Decretul regal № 1624, publicat in acelasi monitor oficial, a fost legalizat programul comunist de eliberare a tuturor infractorilor din penetenciare, pentru fapte savarsite dupa 1 ianuarie 1918, cu exceptia celor care au fost condamnati dupa 1 ianuarie 1934, pentru savarsirea unor infractiuni politice.

Pentru aceasta actiune comunista daunatoare stabilitatii nationale, nu au fost prezentate oficial informatii privind :
-numarul celor care erau condamnati si numarul celor care erau in curs de judecata , la data de 23 august 1944, pe inchisori
-efectivul puscariasilor si a celor in curs de judecata care au fost amnistiati prin legea respectiva, pe categoriile de vinovatii stabilite de instantele de judecata militare si de cele civile, pe inchisori.
-lista condamnatilor la pedeapsa cu moartea, cu vinovatia acestora, care au fost gratiati
-totalul condamnatilor dupa 1 ianuarie 1934, pentru delicte politice savarsite
-categoriile acestor vinovatii si puscariile unde au ramas in continuare.

4 – Regele Mihai I in ziua de 23 august , a oficializat prin Decretul lege № 442 , programul alcatuit de Lucretiu Patrascanu pentru desfiintarea lagarelor de internare si a domiciliilor obligatorii, actiune politica pentru care lipsesc informatiile oficiale si cu privire la :
-numarul internatilor in lagare , pe grupe de vinovatii si pe localitati
-numarul celor care au avut impus domiciliu obligatoriu , pe grupe de vinovatii

c – Continuarea activitatii ostile neamului romanesc

Dupa activitatea desfasurata de regele Mihai I in ultimile opt ore ale zilei de 23 august 1944, in perioada urmatoare au avut loc si alte evenimente cu consecinte grave pentru tara noastra, evenimente din care fac parte si urmatoarele :

1 – In calitate de Comandant suprem al armatei, Regele Mihai I nu a dispus masuri pentru prevenirea luarii ca prizonieri de razboi de catre sovietici a celor 186 000 de ostasi romani care au iesit din cazermate pentru refacere, cat si a celor care urmau sa ocupe posturile de lupta din cazermatele respective , ( 52-477 ) , neexistand informatii oficiale nici pentru :

-actiunile regale intreprinse pe langa Natiunile Unite pentru oprirea trecerii in URSS a celor 186 000 de militari romani luati prizonieri inainte si dupa inchiderea armistitiului

-masurile dispuse de regele Mihai I organelor centrale militare din subordinea sa pentru determinarea efectivelor militare aflate in prizonierat in URSS.

-actiunile intreprinse de Seful Statului Roman pentru reintoarcerea in tara a acestor prizonieri

-numarul prizonierilor din URSS care nu au revenit in tara

2 – In perioada 24 VIII- 12 IX 1944 , adica in cele 20 de zile cu care a fost prelungit termenul de incheiere a armistitiului la Moscova, Romania a fost jefuita de Armata Rosie, ca fiind tara invinsa, act de prada pentru care a fost pastrat secretul privind :
-volumul pierderilor cauzate prin jaful trupelor sovietice, extins mai ales aupra gospodariilor satesti, jafuri care au fost consemnate la nivelul primariilor si inaintate oficial organelor centrale
-efectivele de oameni impuscati , femei si fete violate, locuinte si alte cladiri distruse , etc.

3 – Pentru cele 49 de vagoane aur- etalon, adunate de regimul Antonescu (22-335) a fost introdus si mentinut secretul absolut cu privire la:
-destinatia data de noua conducere a Statului nostru averii nationale in cauza
-justificarea de catre conducerea BNR a scoaterii din evidenta si din gestiunea sa a celor 49 vagoane –aur
pozitia regelui Mihai I fata de aceasta crima economica provocata in dauna statului condus de dansul.

4 – Printr-o Hotarare a Consiliului de Ministri, emisa in ziua de 10 octombrie 1944 – dar nepublicata in Monitorul Oficial – a fost anulata o hotarare a Curtii de Casatie, prin care fostul rege Carol II, a fost obligat sa plateasca tarii noastre despagubiri (38 – X )

Pentru aceasta hotarare luata de noul guvern roman, cat si pentru alte daune provocate de fostul rege Carol II , au ramas cu caracter secret :
-nota de prezentare si continutul actului guvernamental – in cauza
-continutul si situatia juridica a celorlalte documentatii intocmite in timpul guvernarii – Antonescu , privind afacerile dubioase intreprinse de fostul rege Carol II in dauna tarii noastre
-actiunile dispuse de regele Mihai I pentru recuperarea daunelor economice provocate tarii de tatal sau

5 – Pe frontul din Apus pierderile armatei romane in morti, raniti si disparuti au ajuns la 169 822 militari (4-466), iar costurile materiale au reprezentat fabuloasa suma de 1,2 miliarde dolari –valuta 1938 – (61 – XXI ), jertfa romaneasca pentru care nu au fost prezentate informatii oficiale, cu privire la interventia regelui Mihai I la Natiunile Unite macar pentru :
-acordarea tarii noastre calitatea de participant la infrangerea trupelor germano-maghiare
-compensarea normala a pierderilor umane si materiale suferite de tara noastra in acest razboi.

6 – La 6 Iulie 1945, Prezidiul Sovietului Suprem al URSS a emis Decretul de decorare cu ordinul “ Victoria “ , a regelui Mihai I pentru :
-“actul curajos al cotiturii hotarate a politicii Romaniei spre ruptura cu Germania hitlerista si alinierea ei la Natiunile Unite, in clipa cand inca nu se precizase clar infrangerea Germaniei (62-542), actiune politica deosebita pentru care sunt pastrate si urmatoarele secrete :
-justificarea de catre regele Mihai I a arestarii maresalului Antonescu si a membrilor guvernului condus de dansul, la 23 august 1944 , cand inca nu se precizase clar infrangerea Germaniei , realitate recunoscuta oficial de conducerea sovietica .
-interventiile facute de regele Mihai I in calitatea sa de “erou al Uniunii Sovietice “, pentru oprirea jafului provocat de Armata Rosie asupra patrimoniului particular si asupra avutiei nationale , dupa 23 august 1944 .

7 – Rezultatele reale ale alegerilor parlamentare din 19 noiembrie 1946 , nu sunt cunoscute pana acum (4-467)

Din raportul lui Miodrag, inaintat si Casei Regale la 26 noiembrie 1946, rezulta ca victoria in alegeri a F.N.D , condus de comunisti, a fost rezultatul falsificarii voturilor (38-240), frauda politica pentru care nu au fost prezentate informatii privind :
-continutul Raportului intocmit de Miodrag
-pozitia oficiala a regelui Mihai I in calitate de sef al statului, fata de organizatorii falsificarii voturilor pentru alegerile parlamentare in cauza .

8 – Nici nu fusese inca semnat armistitiul, si sovieticii pusese mana pe echipamente, instalatii petrolifere si pe o mare parte a flotei comerciale, bunuri nationale evaluate la aproape 2 miliarde de dolari (27-669) sustrageri pentru care nu exista informatii oficiale privind :
-inventarul componentelor economiei noastre , care au fost sustrase de autoritatile sovietice dupa 23 august 1944, in special pentru cele trei grupari mentionate
-interventia regelui Mihai I in calitate de sef al Statului Roman, pentru reintrarea tarii in proprietatea partilor din economia nationala sustrasa de sovietici – evaluate la aproape 2 miliarde dolari – si consecintele interventiei respective

9 – Regele Mihai I , prin intermediul bolsevicei Ana Pauker, a primit sprijin si din partea tinerei Dolly Cristodulo (64 – 305 ), colaborare , despre care lipsesc si informatiile elementare :
-nationalitatea , religia si profesiunea persoanei de sex feminin in cauza
-activitatea oficiala desfasurata de persoana respectiva in cadrul Curtii regale
-activitatea desfasurata de Dolly Cristodulo dupa abdicarea regelui Mihai I la sfarsitul anului 1947 .

Citeste continuarea


rssfeed Recomanda-ne cunoscutilor tai. Si lasa-ne un comentariu.
Tweet
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Myspace google Yahoo



Din aceeaşi categorie:


Apariţie editorială

Gazeta de România · Iunie`13

La masa tacerii

Mihaela Rădulescu a trăit umilinţa de a fi român

Mihaela Rădulescu s-a adaptat repede şi bine traiului de l...

 

Itinerarii spirituale

Săvîrşitu-s-a Părintele Iustin Pârvu!

Părintele Iustin Pârvu, stareţul Mănăstirii Petru Vodă...

 

5 o`clock tea

 

Almanah

Unde se află România după 23 de ani de la Revoluţie?

Au trecut 23 de ani de la lovitura de Stat din decembrie 198...

You are here: Numarul Curent Cultura Faţa ascunsă a monarhiei: Regele Mihai I