La 23 de ani, conduce propria afacere de succes

Înarmată cu un entuziasm specific vârstei şi, la fel ca orice alt tânăr, în căutarea unor oportunităţi pe care România nu le poate oferi, Alexandra a ales să emigreze. În ţară a absolvit Liceul Tehnic “Radu Negru” din Galaţi, a terminat o facultate cu specializare în managementul mediului în Franţa la Nice, iar acum studiază pentru o a doua diplomă în Marea Britanie. Tot aici, Alexandra Streşină a reuşit, la cei 23 de ani ai săi, să pună pe picioare propria sa afacere de succes.


A urmat o serie impresionantă de studii în străinătate. Dintre acestea, se detaşează anii petrecuţi în Franţa, perioadă despre care Alexandra îşi aminteşte: „Aveam 19 ani când am păşit prima dată pe aeroportul din Nice, trăgând după mine un bagaj enorm, plin de schimburi şi emoţii. Într-o mână ţineam o bucată de hârtie mototolită, pe care era înscrisă cu litere de-o şchiopa adresa unde trebuia să ajung şi pe care i-am înmânat-o taximetristului. Mă îndreptam acum spre locul unde aveam să trăiesc cele mai intense momente ale adolecenţei mele. Singură şi uşor speriată, realizam acum că de fapt nu cunoşteam pe nimeni în această ţară. Următoarele zile au fost pentru mine un amalgam de bucurii şi tristeţi. Au trecut de atunci trei ani, perioada în care am avut posibilitatea să înțeleg ce înseamnă de fapt să trăiești și să înveți într-o societate așezată și într-un mediu normal.”

În Londra, o metropolă cosmopolită, Alexandra a avut ocazia să-şi facă o idee despre modul în care se studiază într-o instituție de elită, pecum şi despre calitatea studiilor și a condițiilor de studii pe care societatea britanică le oferă, aceasta fiind o oportunitate unică pentru orice tânăr doritor să învețe. „Am ales să studiez pentru a doua diplomă în Marea Britanie, la Kingston University cu specializarea dezvoltare durabilă. Dezvoltare durabilă, pentru că, fiind pasionată de politică precum şi de ecologie am decis că, o viitoare “Elena Udrea” ar trebui să fie o profesionistă.” ne spune râzând Alexandra.
„După aceşti trei ani petrecuţi în Franţa şi în care am avut foarte multe de învăţat, mă regăseam acum, din nou în acelaşi scenăriu, pe un aeroport, trăgând după mine acelaşi bagaj încărcat. De această dată nu mai eram speriată şi nicidecum tremurândă. Eram hotărâtă şi mă simţeam destul de puternică să fac faţă noii provocări. În călătoria de la aeroportul din Luton spre Londra, am avut răgazul necesar să revăd clipele minunate pe care le trăisem în Franţa.“

Şi tot aici, în capitala Regatului Unit, Alexandra avea să se întâlnească cu birocraţia restrictivă impusă noilor veniţi, moment în care a ales să pornească pe cont propriu în ceea ce urma să reprezinte o nouă provocare . Aşa a devenit, la doar 23 de ani, afaceristă.

Un mărţişor primit de la viaţă

„Aici, in Marea Britanie însă, m-am împiedicat de legi şi cerinţe absurde care nu fac decât să îţi taie elanul. Încercarea de a-mi procura actele pentru a mă putea angaja era deja sortită eşecului. Un sistem birocratic care îţi aplică ştampila “Respins” pe dosar încă înainte să aplici. Astfel, mi-a venit idea de a deschide un magazine de haine, care să ofere doamnelor şi domnişoarelor soluţii vestimentare. După o lună de căutări şi înarmată cu mult curaj şi nebunie, am început toate procedurile. Pe 1 martie 2011, ca un mărţişor primit de la viaţă, am deschis porţile primului magazin – Sorina Fashion. Surioara mea, Oana Sorina urma să mă inspire în stilurile pe care am decis să le abordez şi să le ofer clienţilor. Urma să aduc ţinute vestimentare care să pună în evidenţă femeile puternice, hotărâte, încrezătoare, seducătoare dar şi excentrice. Nu am să mint, a fost un început greu. Un început plin de întrebări, nelinişti şi mai ales multe nopţi nedormite. Era o responsabilitate uriaşă pentru o tânără de vârsta mea, ori cel puţin aşa simţeam eu şi asta cred şi acum. Păşeam pe un tărâm necunoscut, pe care trebuia să-l descopăr însă într-un timp cât mai scurt. După numai şapte luni am deschis un al doilea magazin. Pentru că devenise cea mai înflăcărată dorinţă a mea, l-am denumit “Deşire”. Desire mi-a pus la încercare răbdarea de care am dat dovadă în toate cele şapte luni de aşteptare, timp în care l-am gândit, l-am visat, l-am creionat milimetric. Am ales pentru Sorina Fashion şi Desire o linie inedită în care am încercat să îmbin utilul cu eleganţa, oferind doamnelor şi domnişoarelor ţinute pentru orice ocazie. Preţurile sunt accesibile tuturor. Cu clientii mei tin legatura atât pe siteul magazinului cât şi pe reţelele de socializare. Mottoul afacerii mele este simplu : cei care consideră că banii nu aduc fericirea, nu ştiu unde să-şi facă cumpărăturile încă.

Pot spune, că sunt mulţumitoare vieţii că mi-a oferit timpul şi puterea să-mi văd, rând pe rând, fiecare vis împlinit. Iar acum îmi doresc să extind afacerea la care am lucrat în tot acest timp şi care a devenit viaţa mea. Urmează să lansez un nou magazin. Fiindcă nu lucrez cu deadline-uri, nu am să promit că pe 14 iulie voi sparge şampania pentru cel de-al treilea magazin dar pot oferi clientelor mele certitudinea că voi munci din greu pentru a-mi contura visul.

În ceea ce mă priveşte consider că am reuşit, dar, mărturisesc şi recunosc că succesul meu se datorează în mare parte oamenilor care au crezut în visul meu şi au făcut din el un obiectiv propriu. Nu am fost singură în lupta mea. Am fost sprijinită de multe persoane cărora le voi fi veşnic recunoscătoare. Am fost binecuvântată şi norocoasă să fiu înconjurată de oameni care au ales să devină una cu ţelurile mele. Nu îi voi numi, sunt mulţi, sunt nepreţuiţi şi se ştiu. Dar totodată ştiind că vor citi aceste rânduri îi asigur de recunoştinţa mea precum şi de infinita dragoste ce le-o port.”

Interviu realizat de către Ovidiu Lăpuşneanu pentru Gazeta de România


rssfeed Recomanda-ne si cometeaza acest articol.
Tweet
Email Drucken Favoriten Facebook google Yahoo



Din aceeaşi categorie:


Citeşte

 

Repere

PAŞTE FERICIT!

Motto: ,,Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, înc...

Teleenciclopedia

You are here: Numarul Curent Interviuri La 23 de ani, conduce propria afacere de succes