HOT Casandra, o noutate românească pe scenele londoneze.

Aflat de doar două luni în Londra, proiectul muzical al lui Paul Ballo a cucerit publicul britanic. Are două difuzări pe BBC şi urmează să concerteze în cele mai cunoscute pub-uri de muzică live din Marea Britanie.

Hot Casandra este numele noului proiect al muzicianului Paul Ballo, cunoscut în România pentru colaborările sale, ca baterist, cu trupe precum Go To Berlin, The Amsterdams şi Kumm.

Fiul cunoscutei cântăreaţă de operetă Bianca Ionescu, Paul s-a născut cu pasiunea şi talentul moştenite de la mama sa şi după ce a cântat ca baterist cu mai multe trupe indie rock din România a realizat că are prea multe idei de pus în practică. Astfel a luat fiinţă proiectul Hot Casandra, în  anul 2011.Primul single şi video clip Hot Casandra a fost Larissa, de pe EP Early Nightmares. Acum, din componenţa trupei face parte şi Elena Vasilache aka Selena (ex- trupa Candy), împreună realizând piesa “Julia”. 

Magda Ursu

 

U.M.: În primul rând, lămureşte-ne te rog,  este Hot Casandra un proiect solo? Sau acesta a fost doar începutul şi acum are un nou membru?

P.B.: Aşa a început, cu mine în dormitor,  sub denumirea de home made bedroom project. Aşa a luat naştere totul. Cum nu vroiam să fiu un one man show, nu mi-a plăcut niciodată şi nici nu puteam să le fac pe toate pe scenă. Aşa că a trebuit să iau nişte oameni pentru live, am cântat cu Mircea Ioniţă la chitară şi Radu Teodorescu la clape. De cele mai multe ori  am compus împreună, fără ca ei să fie nevoiţi  să reproducă doar lucrările mele. Apoi a urmat proiectul cu mama mea, proiect care mi se pare că a ieşit destul de bine. Îmi place să fiu versatil şi piesa asta Hold Me Tide a fost  foarte apreciată. Lumea mi-a spus să continui să fac  astfel de colaborări inedite.  Majoritatea au apreciat contrastul dintre vocea ei de soprană lirică şi beatul electronic, aşa, puţin lounge. Acum din Hot Casandra face parte şi Elena. Cu ea am făcut piesa Jiulia.  Şi continuăm în formula asta. Ne mai orientăm pe parcurs, mai căutăm colaborări...

U.M.: De ce ai ales să faci ceva mai comercial? 

P.B.: Nu ştiu dacă este  neapărat mai comercial. În afară de piesa Jiulia care tinde spre stilul pop şi este adaptată pentru toate urechile, să zic aşa, Hot Casandra nu se doreşte o trupă comercială, nu ne-am propus să avem ca stil comercialul, de fapt nici nu are un stil bine definit. Nu ne-am propus să facem doar muzică electronică sau doar instrumentală. Nu e nici o problemă să schimbi soundul, nu avem un stil anume şi nu văd ceva greşit în a experimenta câte puţin, ici-colo, să avem o piesă aşa şi una altfel.

U.M.: Care a fost cea mai mare realizare Hot Casandra până acum şi care ar fi noutatea hot?

P.B.: Faptul că am făcut acest pas important al carierei noastre şi anume să venim până aici, în Anglia, consider că este o realizare importantă. Am fost  difuzaţi de două ori la BBC şi asta mi se pare un lucru mare.  În România nu se ajunge  atât de uşor la radio, pentru că majoritatea posturilor difuzează doar muzică comercială. În afară de radio Guerrilla şi alte câteva posturi locale sau regionale, restul se plângeau că nu suntem pe gustul tuturor. Vezi, în ţară lumea zicea că nu suntem destul de comerciali.  Dacă pentru România nu a fost destul de bun soundul Hot Casandra, se pare că pentru englezi este. Cele două difuzări pe BBC sunt cea mai tare noutate. Lumea ne ascultă şi ăsta este cel mai bun lucru. În afară de acest aspect, în Marea Britanie există foarte multe case de discuri,  multe festivaluri şi o mulţime oportunităţi de promovare.

U.M.: În ce alte proiecte mai sunteţi implicaţi aici?

P.B.: Deocamdată asta este tot ce facem. Ne vedem de treabă cu Hot Casandra. Avem destul de muncă, iar dacă mai apare ceva pe parcurs o să vedem. Vrem să avem cât mai multe concerte şi trebuie să ne facem un brand cât mai mare.

U.M.: Vin românii din Uk la concertele voastre?

P.B.: Da, vin, oameni care nu ne cunoşteau înainte, dar au aflat de noi de la BBC sau cei care deja ne ştiau din ţară ne sunt spectatori. În plus, ne vin şi prieteni de-ai noştrii din România. Ştii cum e, vorbesc între ei, se duce vorba şi aşa ne-am trezit că vin din ce în ce mai mulţi. Dar nu sunt doar românii cei care ne ascultă. Avem un public pestriţ -  englezi, pakistanezi, chinezi...

U.M.: Crezi că e mai uşor pentru un tânăr artist român să se facă cunoscut aici sau în ţară?

P.B.: În ţara e mai uşor uşor să-i aduci la concerte pentru că ai mulţi prieteni  şi doar dacă îi inviţi pe toţi la concert tot e mai simplu să promovezi evenimentul, ba mai mult, nu sunt foarte multe trupe bune care să concerteze în acelaşi timp. Trupele bune din noul val, în ţară, cred că sunt cam în număr de zece.  Aici sunt zece pe oră, unii sunt foarte buni iar alţii sunt doar mediocrii. Britanicii preferă mult folk-ul, stil ce a rămas în sufletele lor datorită veşnicei, legendarei şi nemuritoarei trupe Beatles şi toţi încearcă să imite acest stil. Este ca şi cum în România ai încerca să cânţi ca Pheonix. S-au mai schimbat vremurile, sunt mulţi folkişti şi nu îi mai băga nimeni în seamă pentru că sună la fel. Englezii au urechile educate şi sunt dispuşi să asculte trupe noi şi de calitate, acasă însă sunt foarte multe trupe noi, foarte bune pe care însă nu le-am auzit decât pe Radio Guerilla, ceea ce mi se pare foarte trist.  Mai trebuie menţionat ca in UK sunt foarte multe radiouri care promovează trupe noi şi de asemenea foarte multe festivaluri, pe când în ţara sunt organizate două, trei festivaluri anual.

U.M.: Ce îşi propune Hot Casandra pentru 2013?

P.B.: Suntem aici de două luni şi deja am înregistrat câteva piese. Ne-am propus să facem şi un nou videoclip. Cum am mai spus, ne-am apucat de înregistrări, scoatem anul acesta un un nou EP cu 4-5 piese. În plus vom avea foarte multe concerte. Şi sper să ne extindem, să mai aducem în trupă unul sau doi muzicieni.

U.M.: Cum vă împărţiţi între scena românească şi cea de aici?

P.B.: Ţinem la curent pe toată lumea cu ajutorul  reţelei soaciale Facebook. Lumea a înţeles că  planul nostru este să rămânem aici şi să ne extindem, să ne facem un nou public. Dar dacă vom primi propuneri pentru un tur prin ţară nu vom refuza bineînţeles, deşi nu cred că asta se va întâmpla prea curând.

U.M.: Unde vă pot vedea românii din Marea Britanie anul acesta şi când?

P.B.: Săptămâna aceasta vom concerta în Kilburn, în The Good Ship,  săptămâna viitoare  în Power’s bar iar mai apoi vom cânta în Cavandish Arms.  Abia de lună viitoare s-ar putea să plecăm prin Shefield , Leeds, să facem un tur şi prin Birmingham şi apoi vom reveni în Londra cu foarte multe concerte. Mai multe amănunte şi evenimente puteţi găsi pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/hotcasandra/info

(text reprodus din Gazeta de Romania

, nr. 11, februarie 2013)

rssfeed Recomanda-ne cunoscutilor tai. Si lasa-ne un comentariu.
Tweet
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Myspace google Yahoo



Din aceeaşi categorie:


Apariţie editorială

Gazeta de România · Mai`13

La masa tacerii

Sîmbătă, românii au avut parte de Momente Vesele – a fost Congresul PSD. Sîmbătă, românii au avut parte de Momente Vesele – a fost Congresul PSD.

Adică Ponta–Sîrbu–Daciana. Maimuţa chilugă s-a simţ...

 

Itinerarii spirituale

O minunată mărturisire a unui calugăr de la muntele Athos O minunată mărturisire a unui calugăr de la muntele Athos

Muntele Athos este considerat bastionul Ortodoxiei in s...

 

Almanah

Unde se află România după 23 de ani de la Revoluţie?

Au trecut 23 de ani de la lovitura de Stat din decembrie 198...

You are here: Numarul Curent Interviuri HOT Casandra, o noutate românească pe scenele londoneze.