Roxana Condurache, noua Lauren Bacall a României

Cunoscută fiind pentru glasul ei special cât şi pentru înfăţişarea aparte, Lauren Bacall, actriţă americană, ultima soţie a actorului Humphrey Bogart, a murit anul acesta la vârstă de 89 de ani în urmă unui atac cerebral. Roxana Condurache, una dintre actriţele românce de succes din nouă generaţie, îi va da viaţă legendarei Lauren Bacall într-un film biografic.

de Ovidiu Lăpuşneanu
Foto: George Pomponiu,

Aceasta va interpreta rolul principal într-un film american despre viaţa lui Lauren Bacall cu Humphrey Bogart, fiind selectată de producătorii de la Hollywood atât pentru că este o foarte bună actriţa (vedeţi "The Whistleblower" - 2010 - unde a jucat alături de Rachel Weisz, Monica Bellucci, Vanessa Redgrave) dar şi pentru aseamănarea izbitoare cu celebra actriţa americană.

"Am fost contactată de producătoarea acestui film, Helise Flickstein, care după ce mi-a trimis scenariul filmului, m-a rugat să îi trimit o probă video cu mine jucând o scenă din acesta. În urmă vizionării castingului online, precum şi a filmului "The Whistleblower", producătorii filmului mi-a dat vestea că rolul principal feminin din Bogie and Bacal este al meu." ne-a mărturisit Roxana, care a acceptat să ofere un amplu interviu pentru cititorii Diasporaonline.

Despre Roxana se poate spune că, la cei 27 de ani ai săi a cunoscut succesul în cariera aleasă. A absolvit Facultatea de Teatru cu profilul Arta Actorului din Bucureşti si a obţinut, mai apoi un Master în Dramaturgie Cinematografică la Universitatea Hyperion. În anul 2012 a fost nominalizată „cea mai bună actriţa în rol secundar”, pentru rolul „Raya”, din filmul The Whistleblower, la Premiile Genie - Premiile Academiei de Cinema şi Televiziune, Toronto, Canada.

Povesteşte-ne despre începuturile pasiunii pentru actorie

Încă din liceu, am fost încurajată împreună cu colegii mei de către doamna profesoară de Limba Română să puneam în scenă piese de teatru. În urma acestor prime experienţe cu scena am înţeles că îmi place să joc şi totodată că aş putea fi talentată în acest domeniu, întrucât am primit foarte multe cuvinte încurajatoare de la colegi şi domnii profesori. Totodată, lucrând în domeniul modei, am ajuns să mă aproprii fără să vreau de o carieră în Divertisment, lucru care mi-a dat ideea să mă înscriu la Facultatea de Teatru, la Bucureşti.

Când anume ai făcut primii paşi înspre cariera de actriţă?

La 19 ani m-am mutat la Bucureşti pentru a studia Arta Actiorului, la Facultatea de Teatru de aici şi acest lucru mi-a adus încă din primul an de studiu colaborări cu teatrele din Bucureşti. Se poate spune ca mi-am început cariera încă din anul I de facultate. În anul II am obţinut rolul din "The Whistleblower" şi am filmat pentru acesta atât în România, cât şi în Canada. Astfel, pas cu pas, am început să mă descopăr şi să mă perfecţionez în domeniul actoriei, bineînţeles, crescând cu ajutorul fiecărui proiect în care m-am implicat.
În anii de facultate am continuat să lucrez la diverse proiecte din afara şcolii, care mi-au şlefuit tehnica în arta actorului şi m-au ajutat să cresc ca şi artist. Dintotdeauna însă am încercat să-mi păstrez libertatea de artist şi să realizez lucruri cât mai măreţe bazându-mă pe multă muncă şi ambiţie. Acestor două caracteristici, care m-au ajutat mult în viaţă le-aş mai putea adăuga norocul.

Părerea ta despre cinematografia românească?

Cred că cinematografia românească este de mare valoare şi că ar trebui mult mai mult promovată în România, unde oamenii se duc într-un număr foarte mic în cinema să vadă filme româneşti. Din cauză că noi, românii nu ne susţinem între noi, consider că ne vom îngreuna singuri drumul. Nenumăratele premii obţinute de filmele româneşti la festivalurile din toată lumea sunt o dovadă vie a valorii şi talentului românilor în acest domeniu şi sper din tot sufletul că pe viitor lucrurile să se schimbe în bine.

Ce pasiuni ai, în afara actoriei?

Printre pasiunile mele se numara dansul, muzica, cititul, scrisul şi călătoriile. Toate aceste pasiuni consider că sunt totodată cuprinse de Arta Actorului aşa că mă bucur că mi-am ales un domeniu atât de vast în care să mă desfăşor ca şi artist. Eu cred că un actor adevărat trebuie să ştie câte ceva din toate artele şi că trebuie să tindă spre a ajunge un artist total.

Revenind la dragostea ta pentru actorie, spune-mi, ce filme urmăreşte actriţa Roxana Condurache?

Unul din filmele mele preferate este La Vie en Rose, despre viată lui Edith Piaf, care este interpretată de Marion Cotillard. Ca regizori îmi plac foarte mult Steven Spielberg, Martin Scorsese şi Darren Aronofsky. Cartea mea preferată este "Povestea vieţii mele", de Charles Chaplin.

Planuri pentru viitor?

Pe viitor plănuiesc să mă concetrez pe lucrul la personajul Lauren Bacall pentru filmul Bogie and Bacall care se va filma în SUA şi să îmi imbunataesc tehnica în actorie, limba engleză şi canto. Tocmai am terminat de filmat la Rumeno, regizat de Cătălin Mitulescu, unde joc un rol secundar şi totodată la filmul Călăuzele Nopţii, regizat de Olimpia S. Mustaţă, unde joc primul meu rol principal într-un film românesc - aşa că aştept cu nerăbdare lansarea celor două filme de anul viitor. Momentan filmez la un alt proiect care va apărea probabil la sfârşitul acestui an, intitulat Somnul lui Richi şi realizat de Laurenţiu Gligor şi Iulian Stanciu.

La final, un gând pentru cititorii Diasporaonline

Acum câteva zile vorbeam cu o tânăra de 14 ani care visează să ajungă actriţa. Am văzut-o jucând acum 2 ani şi mi-a rămas în minte încă de atunci. Îmi spunea că oamenii din jur îi spun uneori să renunţe la actorie şi să se apuce de studiu pentru o slujba mai sigură, pentru că nu ai cum să ajungi prea departe în acest domeniu al artei. Aşa cum i-am spus ei, vreau să le transmit şi cititorilor: Urmaţi-vă visul, munciţi cu tărie şi ambiţie pentru împlinirea lui şi nu va lăsaţi bătuţi niciodată, niciodată, niciodată! Nu uitaţi să iubiţi şi să va bucuraţi de viaţă, aşa cum este ea, cu bune şi rele şi aveţi încredere în voi.Pace!


rssfeed Recomanda-ne si cometeaza acest articol.
Tweet
Email Drucken Favoriten Facebook google Yahoo



Din aceeaşi categorie:


Citeşte

 

Repere

Părintele Arsenie era un om deosebit

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus păstrează...

Teleenciclopedia

You are here: Numarul Curent Interviuri Roxana Condurache, noua Lauren Bacall a României