Proteste de solidaritate cu diaspora în toată ţara

Romanii din numeroase orase din tara, inclusiv Capitala, au iesit vineri in strada pentru a-si exprima inca o data dorinta organizarii unui tur al doilea corect pentru prezidentiale, in care fiecare cetatean care doreste sa-si poata exercita dreptul de a vota.

Zeci de mii de romani au participat vineri seara la mitingurile de solidaritate cu romanii din strainatate in mai multe orase din tara, printre care Cluj Napoca, Bucuresti, Timisioara, Bacau, Arad, Oradea, Brasov, Bacau, Iasi, Galati, Roman, Piatra Neamt sau Craiova. Recordurile de participare s-au inregistrat la Cluj (intre 10.000 si 15.000 - in functie de estimari) si Bucuresti (circa 5.000). Toate mitingurile au fost organizate pe Facebook si s-au transformat in mitinguri anti-Ponta si anti-PSD. Cei mai multi dintre participanti au fost tineri, si nu s-au inregistrat evenimente violente. Au fost citeva tensiuni doar in orasele unde PSD a organizat contra-manifestatii (Bacau, Craiova). De remarcat boicotul din partea multor televiziuni de stiri, cu exceptia Realitatea TV, Nasul TV si, pentru citeva momente, B1 TV.

In Capitala, manifestatiile s-au transformat in scurt timp in proteste fata de politica Guvernului condus de Victor Ponta. Oamenii au marsaluit pana la Guvern, scandand impotriva premierului si aclamandu-l totodata, pe contracandidatul sau la prezidentiale, Klaus Iohannis.

Protestatarii s-au deplasat apoi la sediul PSD, strigand in cor "Dam jos dictatorul".

Scandari in fata sediului PSD:

Antena 3, niste derbedei!
DNA, DNA, curata politica!
Jos Ciuma Rosia!
Melescanu, dupa Corlateanu!
Jos Ponta!
Rusine PSD!
Klaus Klaus Klaus, scapa-ne de Mickey Mouse!

La ora 21:00, protestatarii au plecat de la sediul PSD. Se indreapta din nou spre Guvern si striga "Opriti coruptia, vine revolutia".

La Cluj Napoca numarul protestatarilor a ajuns la 15.000, potrivit clujcapitala.ro. In Timisoara s-au adunat circa 10.000 de oameni / 5.000 de protestatari din Bucuresti au ajuns la sediul PSD / Iesi afara, javra ordinara / Ponta, nu rezisti nici cu mii de securisti! / Ponta, ce-a patit procurorul Panait?


rssfeed Recomanda-ne si cometeaza acest articol.
Tweet
Email Drucken Favoriten Facebook google Yahoo



Din aceeaşi categorie:


Citeşte

 

Repere

Părintele Arsenie era un om deosebit

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus păstrează...

Teleenciclopedia

You are here: Numarul Curent Special Proteste de solidaritate cu diaspora în toată ţara