Un vid de Putere fără precedent: România e neguvernată

Transfer de Putere? Care Putere? Ce dosare îi predă Traian Băsescu lui Klaus Iohannis? Numai vorbe goale. Joc de glezne. Instituţiile Statului nu funcţionează. Unele sînt chiar scoase din priză în mod deliberat. Singura industrie care duduie, cu motoarele în plin, este zvonistica. Parcă niciodată nu s-a bîrfit mai mult în ţara asta ca în această perioadă de sfîrşit de an. Iată numai cîteva dintre colportările vehiculate de la unul la altul. Vorba lui Topîrceanu: „Zboară veşti contradictorii/ Se-ntretaie ştirile".

* Americanii sînt foc de supărare că Germania le-a suflat România de sub nas. Ce vor face ei fără Roşia Montană şi gazele de şist? 
* Dar şi Canada spumegă de mînie, pentru că 30% din acţiunile de la Gold Corporation sînt ale Fondului de Pensii din acea ţară. 
* Americanii, totuşi, nu sînt supăraţi, ci s-au împăcat cu ideea. 

* Atunci cînd Victor Ponta a ieşit din biroul lui Joe Biden, plîngea. De ce? Vicepreşedintele SUA i-ar fi spus că nu va fi, niciodată, preşedinte, fiindcă nu se află pe lista lor. 
* Atunci, Ion Iliescu trebuia să-l schimbe de la conducerea PSD. 
* Dar acelaşi Joe Biden l-a sunat pe junele premier, între cele două tururi de scrutin, zicîndu-i că poate fi liniştit, e ca şi cîştigător. 

* Klaus Iohannis îl evită pe Traian Băsescu. 
* Alţii afirmă că, dimpotrivă, amîndoi se vor lua de mînă şi îi vor face o vizită Angelei Merkel, la Berlin. 

* Principalii vinovaţi pentru eşecul lui Victor Ponta ar fi aceştia: 1) Liviu Dragnea; 2) Dan Şova; 3) Gabriela Vrînceanu-Firea. * Alţii, dimpotrivă, sînt convinşi că numai Ponta e vinovat. 

* Disperare mare în închisori, fiindcă unii fruntaşi PSD-işti au băgat bani şi aşteptau să cîştige omul lor, pentru a fi eliberaţi. 

* Nu-l apucă Paştele pe neamţul second-hand. * Ba îl apucă, dar alt Paşte - nu cel ortodox, ci cel luteran. * El n-are echipă. * Din contră, are echipă. 

* Aiurea, echipa lui e Cap de Cactus (M.R. Ungureanu) şi Dosia (Alina Mungiu-Pippidi). 

* Curăţenie generală pînă la Paşte. 
* Da, dar cu cine? Buldogul se schimbă cu Nimfa din Pleşcoi? Pazvante Chiorul îi ia locul lui Iuliu Maniu în fruntea PNŢCD? * Apocalipsa bate la uşă. Pomenile electorale au secătuit bugetul. Care nici nu există.

* Populaţia se va răscula. Tot pe facebook. Da, dar împotriva cui?
Ţara asta nu numai că nu e guvernată, ci e pe cale de dispariţie.

CORNELIU VADIM TUDOR
Luni, 24 noiembrie 2014


rssfeed Recomanda-ne si cometeaza acest articol.
Tweet
Email Drucken Favoriten Facebook google Yahoo



Din aceeaşi categorie:


Citeşte

 

Repere

Părintele Arsenie era un om deosebit

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus păstrează...

Teleenciclopedia

You are here: Numarul Curent Special Un vid de Putere fără precedent: România e neguvernată