Cookies | Terms & Conditions | Advertising

Sofer personal,garda d ecorp pentru oameni de afaceri doresc sa lucrez      Camera king size      Room Attendant      Camera Medie Edgware      Camera single      camera dubla      Quadrant Recruitment Ltd recruteaza personal      Camera Medie Dagenham      Cautam de munca in Constructii      Vanzare produse frigorifice      camera medie pt o persoana      looking for work      INCHIRIEM CAMERA DUBLA HARROW      Închiriez camera in Pinner      2 camere in finsbury park fara depozit      Camera dubla pentru un baiat      Camera mare dubla      De inchiriat      Camera single      Caut coleg de camera      Sofer personal,garda d ecorp pentru oameni de afaceri doresc sa lucrez      Room Attendant      Quadrant Recruitment Ltd recruteaza personal      Cautam de munca in Constructii      looking for work      Locuri de munca disponibile      zidar caut de munca,vorbesc puin engleza      Tehnician sisteme de securitate si electrician caut de munca      Instalator sanitar si gaze/Electrician      Car wash jobs      Personal pentru spalatorie auto      Caut fete sa lucreze in bucatarie      TAMPLAR si INSTALATOR SANITAR si GAZE      installer windows and doors upvc      Bluerock Healthcare angajeaza URGENT personal medical pentru Anglia!      Cautam cameriste cu sau fara experienta      Angajam reprezentatn vanzari showroom      Companie de constructii recruteaza      Recruitment Consultant      Buna ziua! Caut job part-time...     

HRISTOS A ÎNVIAT! Lumina Sfântă a coborât și în acest an la Mormântul Domnului

Patriarhul grec al Ierusalimului, care a condus întreg ritualul, a înconjurat capela Sfântului Mormânt, alături de un sobor de ierarhi şi preoţi. După procesiune, Patriarhul a intrat în lăcaşul unde se crede că lumina sfântă coboară şi a aprins cele 33 de lumânări pe care le-a adus. Purtaţi pe braţe de poliţiştii israelieni, ierarhii şi preoţii au dat apoi lumina tuturor credincioşilor.

Înainte să ajungă în România şi pretudindeni în lumea ortodoxă, Lumina Învierii s-a aprins la Ierusalim. Miracolul s-a produs sub ochii miilor de pelerini ortodocşi veniţi din întreaga lume, ca să fie martori la aprinderea luminii sfinte. Ritualul, acelasi de secole, este o enigmă pe care nici cei mai cinici oameni de ştinţă nu au putut să o dezlege.Miracolul s-a petrecut în Biserica Mormântului Sfânt, în timpul slujbei de vecernie din Sâmbăta Mare.

Cu doar câteva minute înainte ca Patriarhul grec al Ierusalimului să iasă din capela Mormântului Sfânt cu lumina, mulţimea din biserică fremăta de nerăbdare. Purtaţi pe braţe de poliţiştii israelieni, ierarhii şi preoţii au dat lumina tuturor credincioşilor, cu grijă însă, pentru că într-un spaţiu ca cel al Bisericii Sfântului Mormânt, care nu are decât o singură uşă, un incendiu ar fi devastator.

În fiecare an, în Sâmbăta Mare a Paştelui ortodox, la Mormântul Sfânt, apare, de nicăieri şi fără nicio explicaţie exterioară, Lumina Învierii. E cea mai veche minune a creştinătăţii de după Înviere, atestată anual. Creştinii spun că acesta este cel mai vechi miracol vizibil an de an. Ritualul, la care se face referire în mai multe scrieri, începând cu secolul 4 după Hristos, a fost documentat sistematic începând cu anul 1106, când a fost menţionat în scrierile călugărului rus Daniel.


rssfeed Ţi-a plăcut? Asteptăm părerea ta!
Tweet
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook



Din aceeaşi categorie:


You are here: Numarul Curent Special HRISTOS A ÎNVIAT! Lumina Sfântă a coborât și în acest an la Mormântul Domnului