Cookies | Terms & Conditions | Advertising

Decorarea Lordului Quentin Davies of Stamford, de către Preşedintele României, cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Comandor

La 09 iunie 2014, în cadrul unei ceremonii organizate în spaţiile de protocol ale Ambasadei României la Londra, Ambasadorul Ion Jinga a înmânat Lordului Davies of Stamford, preşedintele Grupului Parlamentar pentru România din cadrul Parlamentului britanic, decoraţia Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Comandor. Distincţia i-a fost acordată oficialului britanic de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la propunerea ambasadorului României, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală pe care Lordul Davis a avut-o la susţinerea şi promovarea relaţiilor bilaterale între România şi Regatul Unit.

În intervalul 2010-2015 în care Lordul Davies a condus Grupul Parlamentar pentru România, cooperarea parlamentară bilaterală între cele două ţări s-a consolidat prin numeroase vizite şi întâlniri între reprezentanţii celor două parlamente, inclusiv în cadrul unor evenimente internaţionale. Lordul Davies a fost, de asemenea, o voce puternică în apărarea imaginii românilor din Marea Britanie în perioada campaniei anti-imigraţie dusă de o parte a presei din Regat şi unii politicieni, în 2012-2014. La eveniment au participat membri ai Camerei Lorzilor şi Camerei Comunelor, colaboratori ai Lordului Davies şi diplomaţi.

Adresându-se celor prezenţi, ambasadorul Ion Jinga a arătat că: ”Lordul Davies este un prieten al României, o personalitate cu o vastă experienţă politică şi diplomatică pe care a folosit-o pentru a promova relaţiile ţării sale cu România. Lordul Davies a înţeles foarte bine esenţa parteneriatului strategic dintre România şi Marea Britanie şi a pus diplomaţia parlamentară în slujba acestui parteneriat. În timpul campaniei media negative la adresa românilor, când accentele anti-româneşti din presa britanică riscau să afecteze dialogul politic şi economic dintre cele două ţări, Lordul Davies a reprezentat o voce constantă şi puternică în spaţiul public, vorbind în favoarea României”.

La rândul său, Lordul Davies a mulţumit pentru onoarea care i s-a făcut şi a rugat să se transmită gratitudinea sa Preşedintelui României, arătând că este profund marcat şi mândru de primirea acestui distincţii. Vorbind despre România, Lordul Davies a spus: ”România este o ţară pe care o iubesc şi o admir. O admir pentru că a reuşit întotdeauna să iasă cu bine din cele mai dificile situaţii şi pentru că a evoluat foarte bine în ceea ce priveşte guvernarea. România este o ţară extrem de atractivă şi frumoasă, cu oameni minunaţi.” Lordul Davies a mulţumit ambasadorului Ion Jinga şi l-a felicitat „pentru activitatea remarcabilă desfăşurată în cei şapte ani ca ambasador al României la Londra şi pentru felul admirabil în care a reuşit să gestioneze campania anti-românească din presa tabloidă britanică.”

După intonarea Imnului de Stat al României şi citirea decretului prezidenţial, ambasadorul României a înmânat Lordului Davies Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Comandor, ca recunoaştere a contribuţiei acestuia la sprijinirea şi promovarea relaţiilor economice şi politice bilaterale între Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi România şi pentru promovarea unei imagini corecte a României în Regatul Unit.


rssfeed Ţi-a plăcut? Asteptăm părerea ta!
Tweet
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook



Din aceeaşi categorie:


Citeşte

 

Repere

Aflarea moaștelor drepcredinciosului voievod martir Mihai Viteazul Aflarea moaștelor drepcredinciosului voievod martir  Mihai Viteazul

Întrucât istoria neamului nostru a fost golită de Duh în...

You are here: Numarul Curent Special Decorarea Lordului Quentin Davies of Stamford, de către Preşedintele României, cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Comandor