• Categorie: Actualitate
  • Accesări: 132

Atentatele teroriste de la Paris: Doi români au fost uciși

Conform celor mai recente informații, în atentatele teroriste de la Paris au fost uciși, după ultimul bilanț, doi români. Informația e oferită de Digi24, iar MAE încă nu a confirmat.

Mai multe atacuri teroriste au avut loc, vineri seara, la Paris. Este vorba despre doua explozii, provocate de kamikaze, langa Stade de France, unde avea loc meciul amical dintre Franta si Germania. In paralel, au fost semnalate mai multe incidente armate in zonele Fontaine au Roi, Charonne si Bataclan.
De asemenea, la sala de concerte Bataclan, unde a fost o luare de ostatici, a avut loc un adevarat carnagiu. ATENŢIE! Imagini care vă pot afecta emoţional.


Images de la fusillade au Bataclan by lemondefr

Jurnalistul, care locuieşte chiar în spatele clădirii sălii de concerte, a filmat momentele de groază în care o parte dintre spectatorii concertului au reuşit să scape din locul unde teroriştii au ucis zeci de persoane.

"Lucram şi am auzit zgomote ca de petarde. Am ieşit la geam, dă chiar în spatele Bataclan. Oamenii fugeau, am văzut oameni întinşi pe asfalt, sânge, mi-am dat seama că este ceva grav. Am întrebat ce se întâmplă, apoi am coborât, să deschid uşa blocului pentru cei care ar fi vrut să se refugieze în scară. Atunci m-a lovit un glonte în braţul stâng, e un moment pe care nu mi-l amintesc foarte bine. Cred că s-a tras de la o fereastră a sălii Bataclan. Am urcat la etajul patru, alături de unul dintre spectatori. Era un american, rănit la picior. Am sunat la pompieri, au spus că nu putem fi evacuaţi. Am vorbit cu un prieten medic, el mi-a spus cum să fac un garou din cămaşă şi am aşteptat până a venit poliţia" a povestit Psenny.

Statul Islamic a revendicat atentatele din capitala franceza si au avertizat ca acesta este doar inceputul. Presedintele Francois Hollande a declarat, intr-o conferinta de presa, ca atacurile sunt "un act de razboi din partea Statului Islamic". Până acum, 128 de oameni au fost uciși, alții 180 sunt răniți, dintre care 99 in stare critica.

Patru românce au scăpat cu viaţă din atacurile teroriste din Paris. Femeile se aflau într-o maşină, pe Bulevardul Republicii din centrul oraşului, când au fost atacate de un bărbat de culoare. Atacatorul s-a uitat la ele şi, fără să ezite, a deschis focul asupra maşinii. Una dintre femei, sora unui medic, a fost lovită în cap de schijele unui glonţ tras în parbriz. Femeia a fost transportată la spital şi este în stare bună, iar în cursul acestei dimineţi a fost externată.
"S-a uitat la noi şi a început să tragă. L-am văzut. Este un şoc extraordinar de mare. În ianuarie (când a avut loc atacul de la Charlie Hebdo) era un motiv, acum şi-au ales tineri care nu erau vinovaţi de nimic. Pentru noi e foarte greu de înţeles mesajul pe care vor ei să-l transmită", a spus medicul român care se afla în maşină la momentul atacului.

Tweet