• Categorie: Actualitate
  • Accesări: 1836

Mesaj dur la adresa lui Iohannis, ca reacție la decizia acestuia de a anula recepția de la Cotroceni de 1 decembrie

Jurnalistul Mirel Curea, director-adjunct de la Evenimentul Zilei, a scris un mesaj foarte dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, ca reacție la decizia acestuia de a anula recepția de la Cotroceni, oferită în mod tradițional de Ziua Națională a României.

"Băi bulangiule, știu exact că te doare-n oberlicht de români, excepție doar cazurile când le poți exporta copiii și ciordi casele, dar grație proniei cerești, care a făcut să te pună Germania și SRI-ul în capul mesei, ești președintele țării, iar Ziua de 1 Decembrie nu este ziua Răvășitoarei sau a mă-tii aia, cetățean german, ci ziua milioanelor de ostași români căzuți ca să existe țara asta, s-o poți tu așterne la picioarele cui te-a pus vătaf peste 20 milioane de sclavi. Fă-te, băi autistule, că-i respecți pe strămoșii aia ai noștri, care au albit cu oasele lor câmpurile de bătaie ale războaielor neamului ăsta, fără lumânare la căpătâi, dar cu gândul la Dumnezeu, la ogor și la Rege", a scris jurnalistul pe facebook, citat de ActiveNews.

Referitor la numirile din "guvernul meu", jurnalistul a mai comentat

"În primul rând, Dacian Cioloș. Din biografia sa rezultă fără putință de tăgadă: în afară de practicile școlare pe care le-a efectuat când a fost elev la un liceu agricol, student la facultatea de horticultură din Cluj, apoi cursant post-universitar la Rennes și masterand la Montpellier, inginerul Cioloș nu a făcut nimic din ceea ce are de făcut orice inginer agronom, măcar la început de carieră, până să ajungă tehnocrat. Să recunoaștem, oricâtă practică școlară ai avea, doar dintr-atât nu ajungi ceea ce se cheamă un tehnocrat. Astfel, Dacian Cioloș nu a călcat în viața lui pe vreun „câmp”, în vederea plantării, udării și recoltării vreunei chestii cu care pământul se străduiește să ne hrănească. De la Montpellier, de unde a plecat „master” și până să devină premierul tehnocrat al lui Iohannis, Dacian Cioloș a fost un ștab mai mic sau mai mare, prin diverse birouri, din România și străinătate. „Consultant pe probleme”, „director de program în”, „coordonator de”, „task manager la”, „consilier al”, „subsecretar”, „ministru”, „membru al Comisiei Europene”, sunt bornele traseului său profesional, unul de funcționar cap-coadă. Ceea ce nu înseamnă că Dacian Cioloș nu este un funcționar de vârf, un fel de tehnocrat al funcționărimii.

Același traseu, cu numitor comun funcționăreala pe la organisme europene sau mondiale, se poate observa la majoritatea membrilor guvernului, cu câteva excepții. Cei mai mulți, pe unde au trecut, au fost funcționari care executau. Este posibil ca și aceștia să fi fost niște ași în a executa, niște tehnocrați ai aducerii ordinelor ierarhic-superioare la îndeplinire. Să ne înțelegem, însă, funcționarii doar execută! Fac ceea ce li se spune și atât! Ascultă, își notează, aplică, implementează, corectează și verifică să fie întocmai. Astfel, Klaus Iohannis va avea la dispoziție un Guvern al Lui, care este definit prin capacitatea membrilor săi, în frunte cu premierul, de a executa perfect. Adică, de a face exact ceea ce și-a dorit președintele, atunci când a decis componenta noului Executiv. Este posibil, de aceea, în stil mare, ca toate gesturile Cabinetului Cioloș să fie decontate direct de către președinte. Dacă Traian Băsescu, în al doilea mandat al său, când nu prea îi mai păsa, a știut exact ce-și urcă în cap, atunci când și-a asumat măsurile nepopulare ale Guvernului Boc, Klaus Iohannis nu pare să înțeleagă ce-l așteaptă. Identificându-se la absolut cu un guvern pripit, alcătuit după dorințele sale preponderant din funcționărime, este foarte probabil să deconteze năprasnic un eșec chiar de la începutul primului său mandat. Foarte posibil, costul va fi ce-l de-al doilea!"

"Privitor la Cristina Guseth aia, este foarte bine că a trecut de comisie, este foarte bine că va fi ministru justiţiei. Este minunat, pentru că-i cretină la modul evident, flagrant. Ministerul asta este atât de important, încât era dramatic dacă în fruntea lui venea un bandit uns cu toate alifiile, care îşi masca abil intenţiile. Asta este atât de pe faţă dobitoacă, încât va fi simplu de aruncat în aer. Başca, este atât de ridicolă, încât nu prea văd cine s-ar asocia cu ea, în afară de clasicii plutonieri-majori pe burse din presă. Proşti ar fi fost PSD-iştii să n-o voteze! Mie îmi pare rău că nu a ajuns ministru şi putica ăla în chiloţei. Cât mai mulţi d`ăştia, cu atât mai bine, că se duc p*lii mai repede şi mai zgomotos."

Tweet