În aşteptarea canonizării Părintelui Arsenie Boca

  • PDF

Doua inregistrari dedicate canonizarii Parintelui Arsenie Boca.

I. Inregistrarea audio a emisiunii “Biserică și Societate“ din 11 ianuarie 2012, pe tema canonizării oficiale a Părintelui Arsenie Boca. Este vorba de prima parte,  ce l-a avut drept invitat pe Părintele Petre Vamvulescu.

II. Emisiunea “Vitralii – In asteptarea canonizarii Parintelui Arsenie Boca” din 27.01.2012, realizata de D-l Eugen Marinoff la Televiziunea “Baricada”, l-a avut invitat pe Parintele Petru Vamvulescu.



Sunt în măsură să vă dezvălui un secret. În urmă cu câteva zile I.P.S. Dr. Laurenţiu Streza mi-a mărturisit, într-un contex particular, în faţa a trei martori, că are această dorinţă de a contribui decisiv la canonizarea Părintelui Arsenie. "Mă voi bucura foarte mult să împlinesc acest vis, mai ales că eu l-am cunoscut şi personal."- a spus Mitropolitul Ardealului. Până acum tema canonizării era un tabu. Admiratorii părintelui exagerau puţin cerând uneori chiar puţin prea zgomotos canonizarea sa. Ba mai mult, unii dintre ei, luaţi de un val pietist au dat şi câteva date "certe" privind trecerea în calendar a marelui duhovnic. Vorbe aruncate în ochii celor simplii, bine intenţionaţi şi creduli. Astfel că, în acest context, canonizarea a fost de fapt mult întârziată, tocmai pentru a nu se întuneca autoritatea Sfântului Sinod, singurul for cu putere harică investit de Dumnezeu să canonizeze pe cei sfinţi. Ori, pentru o canonizare e nevoie de câteva etape concrete din punct de vedere dogmatic şi pragmatic. Se face propunerea canonizării, se instituie o comisie care să strângă dovezile pentru canonizare, au loc câteva şedinţe ale acestei comisii la intervale variabile de timp etc. Ei bine, toate aceste etape de muncă canonică nu au existat până acum. De unde tragem concluzia logică că oamenii s-au grăbit în a face afirmaţii gratuite despre timpul canonizării părintelui. Parintele Catalin.



rssfeed Recomanda-ne cunoscutilor tai. Si lasa-ne un comentariu.
Tweet
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Myspace google Yahoo



Din aceiasi categorie:


La masa tacerii

Există o soluţie: alegeri anticipate parlamentare şi prezidenţiale, sub control internaţional!

Cu toate că în ultimele zile ale lunii ianuarie şi în pr...

Caleidoscopul zilei

Itinerarii spirituale

În aşteptarea canonizării Părintelui Arsenie Boca

Doua inregistrari dedicate canonizarii Parintelui Arsenie Bo...

Lectura

Bucuria nenorocului de a fi român Bucuria nenorocului de a fi român

Dupa rezistentele pe care le-a intampinat in timpul scurtei ...

You are here: Numarul Curent Spiritualitate În aşteptarea canonizării Părintelui Arsenie Boca