Forums

Intreaba-ne!

Intreaba si ti se va raspunde
Public write access is disabled. Please login or register
Last post


posts
---
Location:
n.a.
01.12.2011 21:26

pasii de urmat pt obtinere yellow card sau blue card

Va rog, puteti sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru obtinerea yellow cardului sau blue cardului pentru o persoana care pleaca din Romania fara a avea job asigurat. Am niste rude in Londra la care as putea locui cateva zile.



 

admin
11 posts
---
Location:
United Kingdom
02.12.2011 00:05
Re: pasii de urmat pt obtinere yellow card sau blue card
Buna Danuta,

1)Blue Cardul este un certificat care se acorda romanilor care au muncit legal, cu certificat de student, self-employed (yellow card) sau aupair (purple card) timp de cel putin 12 luni.
2)In cazul tau, te poti declara persoana self employed (persoana autorizata) si sa incepi sa prestezi servicii ca persoana liber profesionista (curatenie, nanny, sofer, constructii etc). Daca ai gasit o firma care sa accepte serviciile tale, din momentul in care ai inceput lucrul considera-te self employed. Din acest moment poti aplica pentru NINo (National Insurance Number), apoi pentru cardul gaben amintit.
3)O alta varianta ar fii sa te urmezi cursurile unui colegiu acreditat si sa obti cu statutul tau de student, un card galben pentru studenti (tot yellow card se numeste) care sa-ti ofere dreptul de munca, pe parcursul duratei cursului, drept de munca care se restrange la 20 de ore/saptamana in timpul scolii si full time in timpul vacantelor. Dupa 12 luni muncite in baza acestui card de studenti, poti aplica pentru Blue Card (vezi punctul 1)
4) daca nu reusesti in nicuna dintre varaintele de mai sus, iti recomand sa iti cauti o famlie in care sa te intergezi ca aupair. Statutul de aupair iti va conferi, dupa cele 12 luni lucrate consecutiv in baza cardului de aupair (purple card), sa aplici pentru un Blue Card.
Daca ai nelamuriri, te rog sa ma intrebi.
Succes


Probleme Gogule!?
diasporaonline.ro

 
You are here: Forum Intreaba-ne! pasii de urmat pt obtinere yellow card sau blue card