Stop SOPA

  • PDF

Diasporaonline susține greva anti-SOPA din Statele Unite. 

SOPA și PIPA sunt legi care vor conferi trusturilor media puteri fără precedent în îngrădirea libertății de exprimare pe Internet. Dacă aceste legi trec, ne putem aștepta la legi similare și în Uniunea Europeană în viitorul apropiat. Pe 18 ianuarie, Diasporaonlineonline va afișa un mesaj informativ, de protest pe toate paginile siteului.


În cazul în care SOPA și respectiv PIPA intră în vigoare, Internetul nu va mai fi așa cum îl stim noi azi. Ce sunt SOPA si PIPA? Sunt abrevierile denumirilor a două proiecte de lege (Stop Online Piracy Act şi Preventing Real Online Threats to Economic Creativity and Theft of Intellectual Property Act of 2011). PIPA este un proiect de lege propus în Senatul Statelor Unite Ale Americii care ar da guvernului SUA și deținătorilor de drepturi de autor puteri fără precedent asupra site-urilor bănuite că încalcă aceste drepturi, inclusiv asupra site-urilor aflate în afara SUA. Votul pentru aprobarea PIPA se va desfășura pe 24 ianuarie 2012. Aceste legi își propun să oprească încălcarea online a drepturilor de autor, dar în forma lor curentă ele vor îngrădi exprimarea liberă pe Internet, vor îngreuna inovația tehnologică și vor deschide breșe grave de securitate. (Dexonline.ro)

Daca va fi aprobata, PIPA va oferi guvernului SUA si marilor corporatii dreptul de a sanctiona orice site pe care acestia il considera ca incalcand drepturile de copyright, fie ca acesta se afla sau nu sub jurisdictia SUA. Guvernul SUA spune ca asta e doar inceputul si ca vor ca aceste legi sa fie preluate la nivel global. Deja prin faptul ca vor putea sa sanctioneze site-uri in afara granitelor e o modalitate prin care cam “sugereaza” celorlalte tari ca indiferent daca vor sau nu, vor trebui sa adopte si ele legi asemanatoare.

PROTECT IP / SOPA Breaks The Internet from Fight for the Future on Vimeo.

Oamenii protesteaza peste tot impotriva acestor legi, site-urile sunt azi in blackout. SopaStrike.com  este cel care sustine greva impotriva SOPA si PIPA. La protest participa majoritatea gigantilor Internetului incepand cu Wikipedia, Google, WordPress, Reddit, FailBlog, Mozilla, BoingBoing, Ebay, Linkedin, iar la noi Dexonline.


Semnarea petitiei de catre cei care se locuiesc in SUA, se poate face aici.


rssfeed Recomanda-ne cunoscutilor tai. Si lasa-ne un comentariu.
Tweet
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Myspace google Yahoo



Din aceiasi categorie:


La masa tacerii

Protestele românilor se îndreapta împotriva celor care au pus mîna pe bogăţiile României Protestele românilor se îndreapta împotriva celor care au pus mîna pe bogăţiile României

Cea mai mai nenorocită categorie socială scoasă la supraf...

Caleidoscopul zilei

Itinerarii spirituale

Părintele Justin despre protestele de stradă Părintele Justin despre protestele de stradă

Părinte, un pericol social care se întrezăreşte la ora a...

Lectura

Bucuria nenorocului de a fi român Bucuria nenorocului de a fi român

Dupa rezistentele pe care le-a intampinat in timpul scurtei ...

You are here: Numarul Curent Actualitate Stop SOPA