România în Contact - o nouă viziune a jurnalismului din diaspora

  • PDF

“Cand am pornit cu acest proiect a fost ca la un maraton. Mii de oameni au plecat cu mine la start. Entuziasmul tuturor era imens. Dupa primul an de cursa lunga, la final de maraton eram doar eu! ”, isi aminteste Daniela Vitelaru, directorul editorial al revistei internationale ROMANIA IN CONTACT care a acordat un interviu site-ului Diaspora Online.


De ce a fost nevoie de o alta revista in diaspora?
Aceasta nu este “o alta” revista, ci este unica revista care se adreseaza romanilor de pe tot mapamondul. In multe comunitati de romani din diaspora exista ziare de informare, insa nu exista niciunde o revista care sa se adreseze romanilor de succes de pretutindeni, o publicatie extinsa care sa puna in legatura toate comunitatile de romani din lume. Ideea acestui concept este simpla: un networking de calitate la nivel international, un mesaj curat, clar, impartial, profesionist. Acest concept este al noii generatii de jurnalisti profesionisti, educati si specializati in lume care isi canalizeaza atenta spre resursele si valorile umane, punand valoare pe actiuni si fapte, pe portrete ale romanilor care pot devin modele.


Credeti ca avem destui oameni de elita in diaspora pentru a sustine continutul acestei reviste pe termen lung?
Nu i-a descoperit nimeni, de aceea avem impresia ca sunt prea putini pentru a ii promova si pentru a acoperi continutul unei publicatii. Desigur ca sunt si vor mai aparea, dup ace ii vom cauta si ii vom descoperi noi. Misiunea noastra este sa gasim romanii de elita din toate colturile lumii, acei oameni care fac cinste Romaniei, care pot fi exemple de urmat pentru societatea noua din afara granitelor tarii. Sunt destui romani incat sa acoperim continutul revistei pentru urmatoarele decenii, asta este clar!

Ce inseamna succes pentru dumneavoastra?
Munca, ambitie. talent si incredere in fortele proprii! Succesul este o stare de spirit, nu o masina la scara si bani in cont facuti necinstit. Succesul este valoarea pura, suma reusitelor noastre sociale si culturale, prea putin are legatura cu stralucirea paietelor…asa cum societatea asta stramba ne face uneori sa credem. Pe mine “sclipiciul” ma enerveaza cumplit. Uitandu-ma in urma, o buna parte din mentalitatea Romaniei este acoperita cu sclipici ieftin. Sunt convinsa insa ca este doar o perioada de tranzitie intre doua epoci, iar asta este singura scuza a “dezorientarii” nostre. Ne vom reveni, trebuie!

De unde a pornit de fapt dorinta de a avea propria publicatie si cine va sustine in acest demers?
Numeroase sunt momentele cand sunt intrebata de care parte a baricadei sunt, aici este clar referire la politic. De parca nimic nu s-ar intampla daca nu ar fi politica. Am spus in toate interventiile mele publice ca nu apartin nimanui. Nu avem culoare politica si nici nu vom avea vreodata. Acesta este si motivul principal pentru care am luat decizia sa lansez o revista, pentru ca doream sa scriu pentru o publicatie noua, curata, neatinsa de nici o doctrina. Timp de mai bine de un an am facut cercetare pe piata din diaspora in speranta ca o voi gasi. Cand am vazut ca nu exista, am luat hotararea o infiintez. Mi-am dorit enorm sa am publicatia mea, desenata dupa scara proprie de valori, cu echipa formata din oameni care imi seamana. ROMANIA IN CONTACT este un proiect sustinut in totalitate de mine. In prezent echipa este formata doar din 12 oameni, cu perspective de crestere cu cel putin 10 persoane in anul 2012.

Cand s-a lansat exact revista si care este strategia pentru urmatorul an?
Am lansat revista bilingva cu fast in aprilie 2010 la Marriott in Bucuresti, publicand un numar pilot de 20.000 de exemplare pe care le-am oferit cadou. Am facut o alta lansare mai modesta la Milano, doar pentru a prezenta conceptul ROMANIA IN CONTACT. Intre timp am incercat sa ne cunoastem publicul unul cate unul, sa calatorim sis a gasim oameni de calitate, sa lucram la strategia de comunicare si la cea de brand. In luna aprilie 2012 ne lansam in piata comerciala, exact la 2 ani de cand am aparut pe piata media. Intre timp lansam conceptul la Londra, pe data de 17 decembrie la Ambasada Romaniei printr-un eveniment de clasa.

Foto: Andrei Voica, Inno Brezeanu, Cornel Toma.
Interviu realizat de catre Ovidiu Lapusneanu.


rssfeed Recomanda-ne cunoscutilor tai. Si lasa-ne un comentariu.
Tweet
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Myspace google Yahoo



Din aceiasi categorie:


La masa tacerii

Protestele românilor se îndreapta împotriva celor care au pus mîna pe bogăţiile României Protestele românilor se îndreapta împotriva celor care au pus mîna pe bogăţiile României

Cea mai mai nenorocită categorie socială scoasă la supraf...

Caleidoscopul zilei

Itinerarii spirituale

Părintele Justin despre protestele de stradă Părintele Justin despre protestele de stradă

Părinte, un pericol social care se întrezăreşte la ora a...

Lectura

Bucuria nenorocului de a fi român Bucuria nenorocului de a fi român

Dupa rezistentele pe care le-a intampinat in timpul scurtei ...

You are here: Numarul Curent Interviuri România în Contact - o nouă viziune a jurnalismului din diaspora