Cu Tricolorul la gunoi!

  • PDF

Marturisesc ca nu am facut parte din cei 50.000 de romani care s-au dus cu mic cu mare sa vada “minunea” la deschidere. Nu stiu exact de ce, poate m-a enervat tot tamtam-ul facut in jurul unui stadion care pana la urma in 2011 ar trebui sa fie ceva normal in orice tara care se vrea civilizata...

...poate m-a enervat modul in care s-au vandut biletele, poate m-au enervat regulile absurde legate de steaguri (mai putin cele de seminte sau fumat), poate mi-a displacut ranjetul lui mitica sau aerul superior al nasului cand vorbeau de el, de parca ei ar fi mers in fiecare zi acolo sa mai puna o caramida. Cert e ca am preferat sa cheltui o parte din cei 75 de RON pe care i-as fi dat pe bilet pe o anumita cantitate de bere(non-ursus) si m-am instalat in fotoliu ca un adevarat suporter de duminica.

Nu m-a mirat absolut nimic aseara, incepand cu rezultatul final sau felul penibil in care tricolorii trageau de timp cand un 0-0 cu Franta ne elimina practic din cursa pentru calificarea la Euro, un egal care nu foloseste nimanui, palmaresul nu se face cu meciuri nule indiferent cu cine joci.

Nu m-au mirat nici brazdele care sareau la fiecare alunecare, semn ca in ultimii 8 ani, de la meciul cu Danemarca, inca nu am invatat cum se pune un gazon, sau poate nu am invatat inca ca nu e bine sa dai lucrarea aceleiasi firme, Nu m-a mirat sa aud cum Marcel Pavel se umple de penibil uitand versurile imnului national, oare cati dintre noi si-au dat seama ???…

Nu m-a mirat nici sa vad un stadion care, atunci cand lumea venita ca la mall lasa steguletele primariei jos, nu mai avea nici o culoare, nici o identitate, se transforma brusc in ceva tern, o constructie uriasa, moderna dar fara pic de suflet…sau cel putin asa mi s-a parut mie din fata televizorului…

In Romania termenul de civilizatie fotbalistica este inteles gresit si propavaduit asijderea de tot felul de condeieri a caror unica menire este doar sa faca rating, adica bani, fara sa mai conteze cum, de aici si nivelul jalnic al presei sportive de la noi care se cancanizeaza pe zi ce trece.

Dar uite ca opiniile unor astfel de personaje au contat si asa s-a ajuns ca la un meci ce s-a dorit o sarbatoare nationala, anumiti oameni sa ia niste decizii halucinante, din alte vremuri, care au facut ca suporterul roman sa nu poate intra cu tricolorul la un meci al Romaniei.

Mai mult decat atat materialele interzise de acestia, steaguri, fulare, esarfe erau aruncate la intrarea in stadion in tomberoane !!!

O imagine face cat 1000 de cuvinte…adevarat…TRICOLORUL aruncat acolo langa o punga de seminte si un pachet de biscuiti este oglinda societatii romanesti actuale, reprezinta perfect prioritatile din viata cetateanului modern pentru care usor, usor traditia, istoria, mandria de a fi roman nu mai au nici o importanta…asta daca au avut vreodata… Va puteti inchipui asa ceva la un meci al Bulgariei sau al Serbiei, al Germaniei sau al Angliei sau al oricarei alte tari din Europa civilizata la care s-a facut de atatea ori referire aseara ???

Ca suporter dinamovist am asteptat mereu un stadion decent, un stadion normal pe care dragostea fata de echipa sa poate fi exprimata la maxim, uneori ma amageam ca noul stadion national ar putea fi arena care sa ne ofere conditiile la care am visam dintotdeauna.

Dupa meciul de aseara ceva s-a schimbat, am impresia ca la urmatorul meci din “Groapa” pista o sa mi se para mai mica, tribunele acelea mai inclinate spre teren, scaunele batute de vant si soare pe care in peluza nu ai voie sa stai jos, spre deosebire de cele de la meciul de aseara, cele mai bune din lume si cainii din jurul meu, indiferent cati o sa fie, Ultimii Oameni care mai cred si in altceva decat “romanul normal”…caruia presa ii canta azi ode ca a facut o atmosfera fantastica doar pentru ca s-au adunat la un loc 50.000 de oameni, marea majoritate venind la un meci de fotbal la fel cum s-au dus si la Avatar, pentru ca e la moda si vorbeste toata lumea despre el.

Avem un stadion care ne-a bagat intr-o lume civilizata cu forta, fara sa fim pregatiti si fara sa avem habar ce inseamna. Pentru asta ne-am vandut aseara o bucatica de suflet pe care nu ai cum sa o masori in standardele Uefa pentru stadioane, sunt curios cati dintre spectatorii de ieri mai aveau macar un meci pe stadion anul asta ?…probabil foarte putini…cati o sa mai vina dupa ce o sa treaca emulatia legata de noua arena ?…tinand cont ca la mall nu platesti ca sa intri probabil la fel, foarte putini…pana la urma in tribune o sa ramanem Tot Noi, si indiferent cati o sa fim atata vreme cat refuzam sa stam jos la comanda cuiva poate nu e chiar totul fara speranta pentru fotbalul nostru.
(text preluat integral de pe siteul PCH DINAMO)


rssfeed Recomanda-ne cunoscutilor tai. Si lasa-ne un comentariu.
Tweet
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Myspace google Yahoo



Din aceiasi categorie:


La masa tacerii

Soluţia pentru salvarea României!

Cu o manipulare mediatică adecvată, a fost pregătit şi s...

Caleidoscopul zilei

Itinerarii spirituale

Povestea unei nopţi de Crăciun în închisoare

Când mă aflam în închisoare, mă îmbolnăvisem foarte t...

You are here: Numarul Curent Special Cu Tricolorul la gunoi!