Francezii despre români: sunteti niste păduchioşi, nespălaţi şi cerşetori

Motto:Între o palmă și o jignire, suportăm întotdeauna mai bine palma. - Ecartèlement (E. Cioran)/Reprezentantii hartiei mototolite din zona Europei numita franta ,ar trebui sa constientizeze ca au o problema cu romanii de origine rroma, dar nu trebuie sa denigreze un popor intreg.

Statul roman ar trebui sa ia masuri impotriva agresiunilor de acest tip prin Ministerul Afacerilor Externe..



Daca ar stii "presarii" francezii despre :

Gheorghe Panculescu:
Puţini români ştiu, însă, că simbolul Parisului a fost realizat după o tehnologie descoperită în România, de inginerul român Gheorghe Pănculescu (1844-1924). Acesta, după ce a absolvit cursurile Politehnicii din Zürich, a ajuns să lucreze, la recomandarea scriitorului Vasile Alecsandri, în cadrul companiei “Eiffel“. A revenit în ţară în 1878, pentru a demara construcţia căii ferate Bucureşti – Predeal, ocazie cu care a inventat un sistem de îmbinare a traverselor de cale ferată, sistem ce avea să revoluţioneze domeniul construcţiilor metalice. Datorită noii metode de montare a şinei pe traverse în afara spaţiului căii ferate, Pănculescu a finalizat construirea liniei ferate în mai puţin de 12 luni - deşi termenul alocat a fost de cinci ani.

Gustave Eiffel, care-l cunoştea pe Pănculescu de la Paris, s-a deplasat la Vălenii de Munte, în 1879, pentru a discuta despre noua metodă. Francezul a fost impresionat de ideea românului şi i-a propus aplicarea ei în proiectul său de înălţare a unui turn ieşit din comun, turn ce avea să fie prezentat la Expoziţia Universală din 1889. Au discutat despre adaptarea tehnicii inventate de Pănculescu la construcţia turnului, folosind subansamble metalice confecţionate la sol şi asamblate pe măsură ce se edifică lucrarea. Împreună au concretizat acest proiect ce avea să devină unul dintre simbolurile lumii. Este de presupus că cei doi ingineri s-au întâlnit şi în cursul anului 1882, când Gustave Eiffel retuşa ultimele detalii ale veritabilei bijuterii arhitectonice din România numită Hotelul Traian din Iaşi. Structura turnului Eiffel a fost construită între 1887-1889, din oţel produs la Reşiţa. Turnul Eiffel mai are în compoziţie fontă de la furnalul din Govajdia, localitatea Ghelar din judeţul Hunedoara.

Emil Cioran:
Emil Cioran (1911-1995) a fost un filozof și scriitor român stabilit în Franta unde a trăit până la moarte fără să ceară cetățenia franceză.

În 1937 Emil Cioran pleacă în Franta cu o bursă a Institutului Francez din București. După o scurtă întoarcere în țară (două luni) în 1940, el părăsește pentru totdeauna România și se stabilește la Paris. Din acest moment Cioran va publica numai în limba franceză, operele lui fiind apreciate nu numai pentru conținutul lor, dar și pentru stilul plin de distincție și finețe al limbii. În 1949 îi apare la editura Gallimard - editură care va publica mai târziu majoritatea cărților sale - prima lucrare scrisă în limba franceză, Précis de décomposition, distinsă în 1950 cu premiul Rivarol. Ulterior, Cioran refuză toate distincțiile literare care i-au fost atribuite. Emil Cioran a locuit la Paris în Cartierul Latin, pe care nu l-a părăsit niciodată. A trăit mult timp retras, evitând publicitatea. În schimb a cultivat darul conversației cu numeroșii săi prieteni (Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Paul Celan, Barbu Fundoianu , Samuel Beckett, Henri Michaux). Cioran a întreținut o vastă corespondență, dezvăluindu-se ca un remarcabil autor epistolar.
Epuizând încă din tinerețe interesul pentru filozofia de catedră, Cioran a părăsit devreme gândirea sistematică și speculațiile abstracte, pentru a se consacra unor cugetări profund personale. "N-am inventat nimic, am fost doar secretarul senzațiilor mele", va constata mai târziu. Din eseurile apărute în limba română se desprinde portretul unui tânăr gânditor din anii treizeci, influențat de mișcarea de idei din acea epocă în care intelectualii români descopereau gândirea existențialistă (sub varianta ei românească, cu accente creștine și mistice, "trăirismul"). Centre National du Livre din Paris acordă o bursă pe an numită în cinstea lui si de asemenea o strada din Paris ii poarta numele marelui filozof.

... si e suficient, dar ei nu stiu , nu constientizeaza , sunt doar jucarii manipulate cu scop ascuns , care au niste texte amestecate , indobitocite...sau vorba emigrantilor tigani: HALADITE!

PS:Nicolas Sarkozy, e tigan ungur de origine evreiasca ; acum ceva vreme Shakira,a declarat catre presedintele Frantei: "Toti sintem tigani" .

In loc de concluzie:

ROMANII SUNT CONFUNDATI CU TIGANII ...

FLASH: Realizatorul TV Lucian Mandruta s-a revoltat deoarece francezii şi majoritatea europenilor ne numesc ţigani şi dau vina pe români pentru că fură şi cerşesc în marile capitale europene. Mîndruţă este supărat din cauza emisiunii franceze de satiră „Les Guignols de l'Info", unde cele două marionete din platou au vorbit despre meciul România-Franţa, afirmând că sportul naţional din România nu este fotbalul, ci cerşitul. „Cerşetorii din Franţa nu sunt români. Sunt etnici indieni, veniţi în Europa în secolul al XIV-lea şi rămaşi până azi neintegraţi. Românii sunt un alt popor. Că avem buletine cu acelaşi tricolor nu înseamnă că trebuie să ne predăm resemnaţi în braţele acestei confuzii ticăloase. S-o spunem până se aude peste tot: românul mai există. Şi nu e ţigan", a scris realizatorul pe pagina sa de Facebook. Radu GEONEA, Vicepresedinte OTRM



rssfeed Recomanda-ne si cometeaza acest articol.
Tweet
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Myspace google Yahoo



Din aceeaşi categorie:


Apariţie editorială

Gazeta de România · Iulie`13

La masa tacerii

Fetiţa nou-născută a unei familii de români a fost „confiscată” de un spital din Londra Fetiţa nou-născută a unei familii de români a fost „confiscată” de un spital din Londra

În ultima zi a vizitei sale la Paris, preşedintele PRM, eu...

 

Repere

Şcolile se închid din lipsă de copii, nu din cauza BOR Şcolile se închid din lipsă de copii, nu din cauza BOR

În România, potrivit statisticilor oficiale, sunt 20.240 d...

 

Almanah

Poveste cu oameni şi câini Poveste cu oameni şi câini

Încet şi pe nebăgate de seamă, mă îndepărtez de liter...

You are here: Numarul Curent Special Francezii despre români: sunteti niste păduchioşi, nespălaţi şi cerşetori