Fetiţa nou-născută a unei familii de români a fost „confiscată” de un spital din Londra

În ultima zi a vizitei sale la Paris, preşedintele PRM, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a fost rugat de un cetăţean român, pe nume Jan Gabriel Constantin, să intervină pentru rezolvarea unei situaţii incredibile. Ce s-a întâmplat?

La 3 februarie 2013, soţia sa a născut, la un spital din Capitala Marii Britanii, o fetiţă perfect sănătoasă, în greutate de aproape 5 kg. Fericiţii părinţi intenţionau să o boteze Elizabeth Eleonora, dar nu au mai apucat, întrucât cei de la spitalul respectiv nu au vrut să le dea copilul. Motivul? Cică părinţii nu au domiciliu stabil în Anglia, şi nici nu au un loc sigur de muncă. Aşa este, dar bărbatul muncea ca zilier, pe unde găsea de lucru, şi nu dădea la nimeni în cap. Cine dă dreptul unui spital să se facă stăpân pe un nou-născut? E o problemă de moralitate şi deontologie. În căutarea unui loc de muncă, părinţii fetiţei, împreună cu o altă fiică de-a lor, au venit la Paris.

Liderul PRM i-a ascultat cu atenţie şi a încercat să ia legătura cu Cristian David (ministru delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni) şi cu Bogdan Aurescu (secretar de Stat în MAE). Dar amândoi s-au dat ascunşi la telefon – la televizor nu se ascund, apar de câte ori au poftă. Cu ambasadorul României, Ion Jinga, nimeni nu mai poate vorbi, băiatul s-a înălţat la cer, de când e mare mason mare. În final, dl. Vadim l-a găsit pe ambasadorul Mihnea Constantinescu, căruia i-a expus această situaţie dramatică.


rssfeed Recomanda-ne si cometeaza acest articol.
Tweet
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Myspace google Yahoo



Din aceeaşi categorie:


Apariţie editorială

Gazeta de România · Iulie`13

La masa tacerii

Fetiţa nou-născută a unei familii de români a fost „confiscată” de un spital din Londra Fetiţa nou-născută a unei familii de români a fost „confiscată” de un spital din Londra

În ultima zi a vizitei sale la Paris, preşedintele PRM, eu...

 

Repere

Şcolile se închid din lipsă de copii, nu din cauza BOR Şcolile se închid din lipsă de copii, nu din cauza BOR

În România, potrivit statisticilor oficiale, sunt 20.240 d...

 

Almanah

Poveste cu oameni şi câini Poveste cu oameni şi câini

Încet şi pe nebăgate de seamă, mă îndepărtez de liter...

You are here: Numarul Curent Special Fetiţa nou-născută a unei familii de români a fost „confiscată” de un spital din Londra