Cometa Pan-STARRS, vizibilă cu ochiul liber

Cometa Pan-STARRS va apărea pe cer la vest, la asfinţitul Soarelui, în intervalul 8-13 martie şi va putea să fie văzută până la sfârşitul lunii. Ea a putut deja să fie văzută cu ochiul liber în emisfera sudică.

Într-un comunicat de presă al Observatorului Astronomic de la Paris se precizează că “Este o cometă nouă, niciodată observată până acum şi care va face o singură incursiune, unică, pe cerul nostru, înainte de a se îndrepta spre profunzimile galaxiei”.Astronomii consideră că abia în intervalul 10-12 martie vor fi reunite cele mai bune condiţii de observare. Pan-STARRS va trece cel mai aproape de Soare duminică, 10 martie, la o distanţă de 45 de milioane de kilometri, iar această apropiere îi va oferi cometei un plus de vizibilitate. Potrivit mediafax, pentru a admira trecerea acestei comete, astronomii recomandă poziţionarea într-un loc lipsit de lumini artificiale, departe de oraşe, în zone care oferă o vedere degajată către vest.


rssfeed Recomanda-ne si cometeaza acest articol.
Tweet
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Myspace google Yahoo



Din aceeaşi categorie:


Apariţie editorială

Gazeta de România · Iulie`13

La masa tacerii

Fetiţa nou-născută a unei familii de români a fost „confiscată” de un spital din Londra Fetiţa nou-născută a unei familii de români a fost „confiscată” de un spital din Londra

În ultima zi a vizitei sale la Paris, preşedintele PRM, eu...

 

Repere

Săvîrşitu-s-a Părintele Iustin Pârvu!

Părintele Iustin Pârvu, stareţul Mănăstirii Petru Vodă...

 

Almanah

Poveste cu oameni şi câini Poveste cu oameni şi câini

Încet şi pe nebăgate de seamă, mă îndepărtez de liter...

You are here: Numarul Curent Caleidoscop Cometa Pan-STARRS, vizibilă cu ochiul liber