Da, Victoria`s Secret! Nu, Victoria Nuland!

Revăd, uneori, cu plăcere, filmul „Vizita bătrînei doamne", după piesa dramaturgului elveţian Friedrich Dürrenmatt. Mai ţineţi minte? O femeie bogată (interpretată de Ingrid Bergman) se întoarce în mica aşezare în care se născuse şi unde se reîntîlneşte cu prima ei dragoste (Anthony Quinn). N-am să povestesc piesa, sau filmul - în orice caz, cucoana se răzbună pe întîiul ei bărbat, asmuţind toată comunitatea contra lui. Puterea malefică a banului! Am avut, şi noi, românii parte de vizitele unor asemenea muieri afurisite. Pe una am cunoscut-o personal, la Bucureşti: baroana Emma Nicholson. A stors asta de-aici cît a putut - milioane de dolari. A stors şi vlaga unui căpitan SRI, pe care l-a cărat, după ea, la Londra, el devenind, automat, căpitan SIE. Pînă acum, Securitatea lucra cu femei. Mai nou, aruncă în luptă şi nişte gigolo. Bravo lui, un bărbat pe cinste! Eu cred că n-aş fi capabil să mă culc cu Madam Zbîrci, indiferent cu cîte eşarfe colorate şi-ar acoperi gîtul în paragină. Dacă nu mă înşeală memoria, ne-au mai făcut (dez)onoarea să ne viziteze (sau să ne monitorizeze, de la distanţă) şi alte femei omnipotente: Madelein Albright, Hillary Clinton, Catherine Lalumiere, Carla del Ponte ş.a. Toate pretinzînd că au cojones. N-aveau. Ca dovadă că butaforia din chiloţii lor a dispărut odată cu funcţia. Nu ziceau, oare, clasicii marxismului că „Funcţia creează organul, iar exerciţiul îl dezvoltă"?

Astăzi, avem parte de vizita unei alte doamne tomnatice. A mai fost ea pe la noi, aşa că o cunoaştem ca pe-un cal breaz. Acum, are o însărcinare specială: să facă pace, pace, între mai multe dobitoace. „Am venit să vă cunosc" - i-a spus ea Cocoşatului de la Notre Dame (aţi văzut ce gîrbovit e sasul). Victoriţa este evreică, normal. Şi spurcată la gură. „Fuck UE!" - s-a scăpat ea, nu de mult. În mod logic, pentru reciprocitate (o lege de bază a diplomaţiei) şi Uniunea Europeană ar fi trebuit să zică: „Fuck Nuland!". Pe mine altceva mă deranjează: aerele de stăpîni pe care şi le dau străinii ăştia! Ne tratează de sus, ca pe un popor de mîna a doua, care trebuie să ridice două degete ca să aibă voie la toaletă. Nici nu-i de mirare că veneticii îşi dau atîtea ifose, de vreme ce „politicienii" cu care au intrat în contact sînt nişte secături, fără şira spinării. Yankeii fug, ca dracul de tămîie, de personalităţile veritabile, ei cultivînd şi promovînd numai nulităţi. Poate că asta şi înseamnă Nuland - Ţara Nulităţilor.

Şi să nu prefer îngerii de la Victoria's Secret? Ia uitaţi-vă cum arată şi cum se poartă Elsa Hosk, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, în comparaţie cu poama acră Victoriţa Nulandoaica.

CORNELIU VADIM TUDOR


rssfeed Recomanda-ne si cometeaza acest articol.
Tweet
Email Drucken Favoriten Facebook google Yahoo



Din aceeaşi categorie:


Citeşte

 

Repere

Părintele Arsenie era un om deosebit

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus păstrează...

Teleenciclopedia

You are here: Numarul Curent Special Da, Victoria`s Secret! Nu, Victoria Nuland!