Trei hoţi români au scăpat de închisoare în Marea Britanie

  • PDF

Opinia publică, scandalizată. Locuitorii dintr-o localitate britanică din Comitatul Leicestershire sînt revoltaţi de faptul că trei români care au furat plumb în valoare de 50.000 de lire sterline de pe acoperişul unei biserici-monument, din Secolul XIII, au scăpat fără închisoare.

Românii Florin Stan, în vîrstă de 24 de ani, Virgil Stan, de 51 de ani, şi Nicolae Bîrsan, de 26 de ani, au pătruns în edificiu în două nopţi consecutive, luna trecută, sustrăgînd plumb, relatează Daily Mail.

Graţie sistemului de supraveghere, paznicului şi Poliţiei, hoţii au fost arestaţi în cea de-a treia zi. Toţi au pledat vinovaţi şi au primit o pedeapsă de 12 luni în cadrul comunităţii şi 55 de ore de muncă în folosul comunităţii. Plumbul sustras de cei trei români, care locuiau în Birmingham, nu a fost recuperat. Locuitorii din Hinckley, Comitatul Leicestershire, se tem însă că o astfel de pedeapsă, prea blîndă, va încuraja pe viitor acte similare. Potrivit lor, magistraţii au ratat o rară ocazie de a trimite un mesaj clar că astfel de gesturi nu vor fi tolerate”. În regiune, nu mai puţin de 28 de astfel de incidente au avut loc într-un singur an. Şaisprezece dintre incidentele din ultimul an şi jumătate au presupus furtul de plumb. ANCA SERGHESCU



rssfeed Recomanda-ne cunoscutilor tai. Si lasa-ne un comentariu.
Tweet
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Myspace google Yahoo



Din aceiasi categorie:


La masa tacerii

Trădători, jos mâna de pe România!

De 20 de ani încoace, Poporul Român vede cum i se înstră...

Caleidoscopul zilei

Itinerarii spirituale

O întâmplare minunată din viaţa Părintelui Arsenie Boca

Între manuscrisele Părintelui Arsenie Boca a fost găsită...

Almanah

Faţa ascunsă a monarhiei: Regele Mihai I

Regele Mihai IPentru principalele actiuni politice desfasura...

You are here: Numarul Curent Actualitate Trei hoţi români au scăpat de închisoare în Marea Britanie