Ce legatură există între Dorin Goian şi Sfântul Nectarie?

  • PDF

Cine frecventează Biserica sigur a auzit de Sfântul Nectarie al Eghinei. E imposibil să nu fie pomenit uneori prin predici sau să nu atragă atenția numele său pe coperțile cărților de la pangare. Este unul din marii Sfinți făcători de minuni din toate timpurile. Mulți au auzit de tămăduirile lui miraculoase, unii au și citit.

La vremea apariției unei cărți despre minunile săvârșite în România de Sfântul Nectarie al Eghinei, am dedicat și noi în revista Orthograffiti două pagini prezentării cărții, dar și vieții Sfântului (vezi colecția revistei, nr. 16, noiembrie 2010).

De-a lungul timpului, pomenind de acest Sfânt ierarh Nectarie (1846-1920), făcătorul de minuni, am întâmpinat rețineri din partea oamenilor, puțini dând crezare nenumăratelor minunilor, unii pe motiv că sunt cu adevărat nenumărate, ceea ce șochează, alţii, pentru faptul că cei ce le istorisesc sunt niște anonimi și, ziceau ei, ar putea fi inventate.

Rezervele, însă, de cele mai multe ori, vin din necredința în puterea tămăduitoare a lui Dumnezeu prin sfinții Lui. Spun asta pentru că reținerile au persistat și atunci când am spus că știu personal trei persoane tămăduite de Sfântul Nectarie.

De curând, o persoană publică a dat mărturie despre ajutorul primit de la Sfânt. E vorba de fotbalistul Dorin Goian. Deși informația a circulat, fiind preluată din Libertatea, pe site-urile gsp.ro și sport.ro, apoi și pe nenumărate bloguri ortodoxe, ea a trecut aproape neobservată prin vâltoarea de știri din ultimul timp, despre vremea de afară sau schimbarea Guvernului.

Să vedem ce spune fostul fundaș stelist, Dorin Goian. El povesteşte că un miracol i-a salvat cariera, că avea dureri insuportabile la spate, încât nici nu mai putea merge pe stradă, și credea, în urmă cu vreo 4 ani, că va fi nevoit să pună înainte de vreme ghetele în cui.

„În 2008, am vrut sa renunț la fotbal. Aveam o durere extrem de puternică la spate și sufeream de discopatie lombară. Puteam juca doar daca apelam la injecții. Nici cortizonul nu-şi făcea efectul! Ajunsesem să nu mai pot merge pe stradă: ieşeam la plimbare şi după două minute mă aşezam pe bancă, din cauza crizelor… Preotul la care merg atunci când sunt în România, mi-a spus să mă duc la o biserică din București (Radu Vodă, n.n.) să mă rog la moaștele Sfântului Nectarie. Asta am făcut, împreună cu soția mea. După foarte puțin timp, am scăpat de orice durere, fără ca măcar să am nevoie de operație! A fost un miracol!”, a spus Dorin Goian pentru Evening Times, respectiv pentru Libertatea.

În plus, Nadia, soția lui Dorin Goian, a rămas însărcinată în acea perioadă. Atunci, s-au decis să-şi boteze copilul Nectarie, precizează Libertatea. „Am un motiv foarte bun pentru asta, trebuia sa mulțumesc într-un fel pentru ajutorul pe care l-am primit. Dumnezeu m-a ajutat mereu, inclusiv când am primit oferta de la Rangers. Totul s-a întâmplat într-un moment foarte potrivit pentru mine!”.

Să luăm aminte! Să credem în minuni, căci minunat e Dumnezeu întru sfinții Lui!

Autor: Laurentiu Dumitru
(Editorial scris pentru revista Orthograffiti, nr. 24, februarie-martie 2012)
http://orthograffiti.ro


rssfeed Recomanda-ne cunoscutilor tai. Si lasa-ne un comentariu.
Tweet
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Myspace google Yahoo



Din aceiasi categorie:


La masa tacerii

Trădători, jos mâna de pe România!

De 20 de ani încoace, Poporul Român vede cum i se înstră...

Caleidoscopul zilei

Itinerarii spirituale

O întâmplare minunată din viaţa Părintelui Arsenie Boca

Între manuscrisele Părintelui Arsenie Boca a fost găsită...

Almanah

Faţa ascunsă a monarhiei: Regele Mihai I

Regele Mihai IPentru principalele actiuni politice desfasura...

You are here: Numarul Curent Spiritual Ce legatură există între Dorin Goian şi Sfântul Nectarie?